Дізнатися вартість

Майже десять років тому, сидячи на телевізійних курсах, я слухала, що телеведучою можна стати лише маючи ідеальну фігуру і таке ж обличчя. Викладач, який практикує багато років, під опис підходив за всіма параметрами. Вона з жахом розповідала, як повнить екран, і що ці нещасні "просто візуальні" +2кг можуть погубити вашу кар'єру. Ми уважно записували і розуміли, що все - завтра на дієту, інакше не вести нам ані прогноз погоди, ані ефір новин. Максимум, сказала вчителька, на радіо, та й там не все так просто.

На той момент кар'єра Анфіси Чехової тільки зароджувалася, Руслана Писанка поступово йшла з екрану, а Опра Вінфрі вже була улюбленицею Америки. Але на нашій території діяли свої правила, де Чехова і Писанка - величезний виняток і в прямому і переносному сенсі, а чужа Уїнфрі - непорозуміння. І ось, зовсім раптово, Опра схудла, а в усьому світі розгорнувся тренд на бодіпозитив, змушуючи голлівудських шоуменів залучати до роботи акторок та моделей з формами. Одночасно з цим пішла чергова хвиля фемінізму, що доходить до нашого краю легкими бризками і натякає на зміну норм, що повільно наближаються. Тому ті, хто мають зайву вагу, але хочуть збудувати кар'єру на телебаченні, мають розпочати активну підготовку вже сьогодні.

Як аргументи перед продюсером каналу згадайте світові тенденції, підвищення рейтингу (ви ж пам'ятаєте, що прогноз погоди з Русланою Писанкою був справжнім хітом на тлі дзвінких і струнких дівчат, що показують на регіони зі температурою, що змінюється?) і, зрештою, поясніть, що жінка "в тілі" місцевій публіці буде елементарно ближчою і зрозумілішою, ніж фотомодель, яка викликає сум за своє вміння стриматися біля холодильника.

Вам також знадобиться:

Сміливість бути собою: Руслана Писанка регулярно отримувала відмови, але продовжувала ходити на кастинги, роблячи ставку на свою "родзинку". Так само вчинила і Анфіса Чехова-повна ведуча телепередачі на тему сексу, була зовсім не схожа на тих, хто зазвичай вів подібні шоу.

Працьовитість: Опра Вінфрі почала кар'єру, відразу оголивши свою головну рису-наполегливість, ставши наймолодшим репортером на місцевому телебаченні і першою темношкірою жінкою журналістом у Нешвіллі. Більше того, за всі роки виходу щоденного шоу Опри Вінфрі вона жодного разу його не пропустила! Кар'єра Опри - той випадок, коли зайва вага губиться за натиском особистості, цілеспрямованостю і, так, працьовитістю.

Освіта: однак без профільної освіти у цій сфері буде складно. І худі, і повні, хоч би якими талановитими чи наполегливими були, повинні знати основи професії. Нехай часи ідеальної дикції залишилися в минулому, але слухати ведучу, яка зовсім забула про граматику, складніше, ніж сидіти на кефірній дієті. Незважаючи на те, що телекар'єра далека від театральних підмостків, без акторської майстерності у кріслі телеведучого надовго затриматись важко. Та й елементарне розуміння виробничих процесів суттєво полегшить шлях до своєї мрії, зрозуміло пояснивши, чому ми ведемо прогноз погоди і не вдягнемо зелену кофтину. Цим та багатьом іншим нюансам, основам та секретам професії телеведучих вас навчать у ShowMax. Ну а вага - не перешкода. Це ваша особливість, яку потрібно і можна грамотно використати.

Не пропусти

ДОПИСИ