Дізнатися вартість

Пам'ятаєш, у дитинстві ти мріяв стати актором/диктором/режисером/... (потрібне підкреслити)? А тепер: "та мене не візьмуть, у мене голос не такий, ніс кривуватий, очі невиразні" і ключове - "туди без зв'язків не беруть!". Як то кажуть: "це все, звичайно, брехня!" та відмовки. Ти не став тим, ким хотів, через лінощі, брак мотивації та невпевненість у собі. Отже, як мотивувати себе та стати впевненим?

Налаштування.

Налаштуйся на позитив! "Ха-ха", скажеш зараз ти. Але! Хоч як крути, коли людина сподівається на краще і налаштована на досягнення результату, їй легше почати діяти. Якщо ти вже спочатку мислиш песимістично, тоді навіщо це все?

Потреби.

"Хочу озвучувати фільми" - це потреба, яку слід задовольнити. Пам'ятаєш "піраміду Маслоу"? У кожної людини - 5 ступенів потреб: фізіологічні, потреба у безпеці, соціалізації, повазі та самовираженні. Саме у такому порядку. Твоє “хочу” у цьому випадку - це приблизно 4-5 пункт. За словами самого Маслоу, мотивація робити щось залежить від задоволення всіх попередніх ступенів потреб. Тобто, якщо ти голодний і не почуваєшся безпечно, бажання стати диктором так і залишиться бажанням.

Натхнення.

Ось подивився фільм та думаєш про те, як геніально зіграла цю роль Моніка Белуччі? Ото б мені так! Наважся! Вивчи її біографію, переглянь всі її кінокартини та проби та надихнись. Натхнення – дуже важлива частина мотивації.

"Ефект метелика"

Кожний маленький крок наслідує більший. Не треба одразу намагатися заскочити на кіностудію, сісти в режисерське крісло та кричати “Камера! Мотор!”. Зроби перший крок – запишися на майстер-клас з режисури. Прочитай книгу за темою. Спробуй зняти на телефон невеликий ролик, змонтувати його у стандартному редакторі та викласти у соцмережі. Напросися на стажування на якийсь телеканал або продакшн. Головне - зробити перший крок.

Без провалів немає успіхів.

Будь готовий до провалів. Це нормально. Пам'ятай, що поганий результат - це теж результат і досвід, на якому можна вчитися, щоб ті ж самі граблі не били по голові двічі. Уважно вивчай усі свої помилки. Проси, щоб тобі пояснювали професіонали (це не соромно!). До речі, саме на таких людей, які не бояться помилятися та аналізувати свої помилки, найчастіше звертають увагу. Це доводить, що ти прагнеш вчитися та крокувати вперед до своєї мети. Пам'ятай це.

Перезавантаження.

Тут все просто. Ти – офісний працівник? Втомився від стосу паперів, і у тебе зараз зовсім бракує бажання щось робити? Перезавантажся. Піди на спорт або у відпустку. Чом би не чкурнути на Кіпр або податися до Житомира? Мозку конче треба відпочити. І тоді набагато легше надихнутися на втілення великих мрій!

Знайомства.

Заведи двійко друзів зі сфери, що тебе цікавить: кіно, радіо, телебачення. Це не складно. Є достатньо тематичних вечірок, кінопоказів і навіть виставок, де збираються “потрібні” люди. Зазвичай, історії розказані живими людьми, неабияк надихають!

Ну, і насамкінець, пам'ятай, що у творчих професіях вік і зовнішність зовсім не важливі! Адже в тих же фільмах бувають абсолютно різні ролі: від Бель до Квазімодо, від немовляти до старого. Ну а навчитися озвучувати/знімати/зніматися ми тобі допоможемо!

Не пропусти

ДОПИСИ