Дізнатися вартість

Ми знаємо, чого ти хочеш. Не про все, звісно, ​​але дещо напевно. Ти часто про це думаєш, мрієш перед сном. Уявляєш себе з цим, шукаєш шляхи, як цього досягти. А знаєш, що? Ми тобі допоможемо. Ось зараз і наблизимо тебе до мрії. Навіть поставимо перед самим фінішем. Ми дамо тобі експрес-кроки до освоєння голосу мрії. Глибокого, оксамитового, виразного і чарівного. Як ми дізналися, що ти цього хочеш? Елементарно, Ватсон! По-перше, ти ознайомився з усіма численними benefits красивої мови та поставленого голосу у попередніх блогах (правда ж?). По-друге, мільярди людей на планеті хочуть саме цього. Ось спитай будь-кого, хотів би він говорити красиво і мелодійно. Навряд чи хтось скаже "ні". А якщо й скаже, то покажи цій людині пункт 1. І по-третє, починаймо! Все, що тобі знадобиться – велике бажання, тіло та всі його складові.

Все починається з дихання

По суті все, що ми говоримо – це звук на видиху. Зазвичай, замислюючись про своє дихання, ми концентруємося на вдиху, щоб він був широким, сильним. Але видих ще більш важливий для нашої мови. У тебе може бути гарний повнооб'ємний вдих і при цьому мізерний видих. Це робить промову уривчастою і неживою. Щоб твій голос звучав глибоко та повно, нам допоможе техніка діафрагмального дихання.

Діафрагма – це м'яз, що розділяє грудну та черевну порожнини і допомагає легеням розширюватися. Відчути цей м'яз неможливо, як і керувати ним. Дихання діафрагмою природне, і до трьох років людина дихає саме так. Але з часом ми переживаємо стреси, утворюються затиски, і наше дихання стає поверхневим, тобто задіює лише верх тулуба. З цим ми і працюватимемо. (Спойлер). Це не просто, але воно того варте!

Головна риса діафрагмального дихання – це природність. Тому тобі треба максимально розслабитись. Ляж на спину і спостерігай за своїм диханням наче «зі сторони». Нічого не роби і не втручайся. Просто побудь тут і зараз. Які частини твого тіла беруть активну участь у диханні? Грудна клітина? Чи живіт? А може плечі? При правильному диханні діафрагмою грудна клітина залишається нерухомою, весь рух відбувається у верхній частині живота, при цьому трішки залучаючи середні та нижні м'язи пресу. Поклади ліву руку на грудну клітину, а праву - на живіт. Зроби спокійний не форсований вдих. При цьому вдиху твоя права рука повинна рухатися разом із животом, а ліва залишатися нерухомою. Головне - не надувай живіт з усієї сили. Дихання має бути плавним і мимовільним, як матінка природа і задумала. Ця вправа допоможе тобі не лише вільніше дихати, а й добре розслабитись. Якщо у тебе не виходить дихати животом, або виходить через раз – не переймайся! Твоє тіло просто забуло як це, дай йому трохи часу, і результат не забариться. Поступово, з регулярними тренуваннями ти зможеш контролювати силу свого голосу та обсяг його звучання. А це вже не хухри-мухри!

Артикуляція

Присядь, будь ласка. Ця новина може збити тебе з ніг, а тобі ще треба займатись. Скоромовки не працюють! Це міф. Всі ці хитровигадані віршики - просто тренування для мозку, не більше. Красивіше говорити вони тобі точно не допоможуть. Так Так! Можеш сміливо звільняти місце у пам'яті для більш корисних речей. Щоб чітко вимовляти слова та звуки потрібно просто добре розминати мовний апарат. Як спортсмени розігрівають свої м'язи перед тренуванням, так і тобі потрібно робити вправи для м'язів обличчя, рота та язика. Вправ для артикуляції існує трильйон, ми обрали найцікавіші та найдієвіші, все, як ти любиш!

Попрацюємо з язиком. Все, що тобі знадобиться – твій язик. Висунь його максимально вперед без різких рухів. Тепер потягни його вниз, наскільки можеш, вгору, вправо та вліво. У кожному положенні потрібно затриматися кілька секунд, і повторити вправу ще кілька разів. Далі малюємо язиком коло між губами та зубами (ніби намагаєшся почистити язиком зуби). Тепер проводь плавні кола язиком по контуру губ по обидва боки по черзі. Для розслаблення язика акуратно покусай його зубами.

Тепер розімнемо наші губи. До речі, інформація для жінок – ці вправи приганяють кров до губ і живлять тканини, через що губи виглядають пухкішими з кожним днем. І ніякі уколи не потрібні, спритність губ та ніякого шахрайства. Що ж, робимо губи бантиком і рухаємо ними вгору-вниз, праворуч-ліворуч. Повертаємося в центральне положення бантика (максимальна напруга, губи напружуються по всьому периметру) і широко посміхаємося. Повторюємо кілька разів. Повернися в природне положення і зроби оскал, оголи зуби, наскільки можеш (нарешті можна сушити зуби зі спокійною душею :) Розслабляємо губи - імітуємо конячку, пирхаємо і розбризкуємо слиною (дотримуйся соціальної дистанції).

Олівець. Заводимо олівець за ікла і фіксуємо зубами. Не відкриваючи рота, у такому положенні намагаємося чітко промовляти все, що спаде на думку. Спочатку може бути дуже кумедно і нічого не зрозуміло, але ти намагайся. Після цього дістань олівець і спробуй поговорити. Одразу стане набагато легше промовляти складні слова.

Голос

На високих вібраціях. Із закритим ротом на видиху протягуємо звук "м". Спершу тихо, потім трохи голосніше, і втретє найголосніше. Під час такого мугикання поклади руку на груди і відчуй свою вібрацію.

Дика левиця. Підійми кінчик язика до піднебіння за передніми зубами і ричи уривчасто, по кілька секунд. Коли відчуєш готовність – ричи що є сили на повний видих. Можеш уявляти всіх своїх хейтерів та поєднувати приємне з корисним. Після промовляй слова з виразним звуком «р» і не забудь вийти з образу ))

Проспівай. Зроби вдих-видих і наступного видиху (наскільки вистачить дихання) протягни такі звуки: ииии, ееээ, аааа, оооо, уууу. Послідовність потрібно зберегти саме такою, так як починаємо з «і» – найвищої частоти, і закінчуємо «у» – найнижчою. До речі, якщо ти хочеш зробити свій голос нижчим, приділи звуку «у» трохи більше уваги.

Тарзан. Стань прямо, зроби глибокий вдих і розслаблений видих. Проспівуючи звуки з попередньої вправи, стукай кулаками по грудях і уявляй себе накачаним Тарзаном у джунглях. Ця вправа – гарна профілактика простудних захворювань та бронхітів. Прокашляйся, якщо необхідно.

Унікальний стиль

Звичайно, одними вправами голос мрії не опануєш, але це дуже хороший допоміжний інструмент. Решта роботи за тобою – тренуватися, шукати, імпровізувати, фантазувати та відчувати свій голос. Тільки не потрібно нікого копіювати, будь ласка! Ти ж такий унікальний пряничок. Навіть якщо твій голос від природи слабкий, у тебе є все, щоб виправити це і зробити його супер-пупер крутим. Експериментуй зі своєю мовою. Начитуй на диктофон речення, переслуховуй їх та коректуй. Змінюй акценти, грай із вимовою. Тільки так, практикуючи, можна накопати щось унікальне.

Але якщо тобі потрібна допомога, приходь до нас у ShowMax. Наші викладачі – майстри своєї справи, найкращі голоси країни, і вони точно знають, як зробити з тебе справжнього профі!

Не пропусти

ДОПИСИ