Дізнатися вартість

Коли починаєш акторську кар'єру, звичайно ж, мрієш про гонорари, які можна нести додому лише у величезних сумках! Наприклад, як у Емілії Кларк (Кхалісі у серіалі "Гра Престолів"). Вона за зйомки у сьомому сезоні серіалу отримала $2,5 млн! А у восьмому сезоні, подейкують, її гонорар виріс щонайменше на мільйон.

Звичайно, будучи актором в Україні, про такі суми не йдеться. Але й у нас можна добре заробляти! То ми тут провели невелике дослідження і з'ясували, скільки ж заробляють актори в Україні?

Якщо вірити рекрутерам, у січні 2021 року українські актори отримували в середньому $557 на місяць. Але це дуже умовна цифра. І вона більше підходить для акторів театру. Найвищі зарплати у театрі у народних та заслужених артистів, приблизно $1500.

Актори серіалів та кіно зазвичай отримують гонорар за один знімальний день. І зарплати у всіх дуже різні. Наприклад, акторам масових сцен (АМС) за одну зйомку платять від $20 до $56. Але й ролі тут невеликі: посидіти за сусіднім столиком із головним героєм, пройтися вулицею, почитати газету.

Виконавці головних та другорядних ролей за один знімальний день беруть від $200. Найбільшу зарплату в Україні, з того, що відомо, отримав Володимир Зеленський за зйомки у фільмі "Слуга народу - 2" - понад $100 тисяч! Але тут треба зробити виправлення: Зеленський ще й продюсував цю картину. Тому з'ясувати, скільки він заробив саме за акторську роботу, неможливо. Відомий не лише в Україні Олексій Горбунов (х/ф “Дике поле”, роль Пастор) за один знімальний день не бере менше $3 тисяч. А заслужена та Народна артистка України Ольга Сумська за один день під камерами заробляє від $350. Гонорар Станіслава Боклана (х/ф "Слуга Народу", роль: Юрій Іванович) стартує від $500 за день зйомок, Ахтема Сейтаблаєва - від $750!

Як бачимо, зарплати в Україні дуже різні! Все залежить від рівня та затребуваності актора. Щоб збудувати успішну, а головне - високооплачувану акторську кар'єру, потрібно вчитися, розвиватися і не боятися кастингів!

Будьте впевнені у собі, і все вийде!

Не пропусти

ДОПИСИ