Дізнатися вартість

Сиджу я, дивлюся новини, і думаю, що можу краще. В улюбленому серіалі нова актриса лажає. Я б передала цю емоцію ідеально, що складного в тому, щоб зобразити радість, що ховається, за маскою горя? На радіо ведуча вже шостий раз говорить «Ееє». Дорогенька, ти серйозно не можеш підібрати слова? Я можу! Але є одне величезне АЛЕ: я не знаю, як побудувати творчу кар'єру і взагалі не знаю, як пробитися в це середовище. Сім'я каже, що це дурниці: куди з моїм носом-картоплею в актриси? Мама тицяє в мене дипломом кухаря. Подруга сміється, мовляв, ведучою мені не бути, я наголоси неправильно ставлю, та й моє мовлення не чисте і не прекрасне, а «суржик». Хлопець помітив, що на радіо треба лаконічно говорити, а не розповідати три години, як пройшов мій день, і які різні красиві туфлі я сьогодні бачила в магазині. І всі вони мають рацію, і я опускаю руки. Справді, розмріялася. Чому це я вирішила, що з моєю вимовою, зовнішністю та «талантами» я зможу краще? Мрія ховається на задній план, я йду працювати за фахом-пекти булки. А потім, у 70 років, стоячи у черзі за пенсією, шкодую, що нічого не зробила для здійснення «мрії». Що б я сказала і що б порадила собі та всім, хто мріє про творчу кар'єру? Приблизно це:

1. Повірте у свої сили. Людина - дивовижне створіння, яке може витримати набагато більше, ніж думає. Впевненість у собі привела всіх знаменитих та успішних людей до успіху та грошей. Так, у списку ще наполегливість, вміння не здаватися (і підніматися знову після провалу), але перше - це впевненість. Ви, напевно, знаєте жінок або чоловіків, зовнішність яких або статус далекі від ідеалу, але протилежна стать божеволіє від них. Секрет у впевненості. Будь-яка співачка розповість вам, що провалила сотню кастингів, але вірила в себе і одного разу пройшла той, що подарував їй щастя.

2. Не слухайте інших людей. Щастя кожної людини - справа унікальна. Але кожен судить іншого по собі. Батьки все життя провели на заводі і фізично не можуть зрозуміти, що бути актрисою - це теж робота. Для них це дурниці. Хлопець, наприклад, може думати, що правильна мрія – це нова машина. Подруга, проваливши кастинг сама, збреше, що «там все...ну ти зрозуміла як, я вища за це» . Ваше життя - тільки ваше, а рішення в ньому не можуть прийматися через те, що у когось інші орієнтири.

3. Отримайте тематичну освіту. Поставте собі цілком зрозумілу мету: стати телеведучою, вести свою передачу на радіо, зіграти у театрі. І опануйте освіту за фахом. Ви можете бути скільки завгодно талановиті, але існують технічні знання, які не видаються разом із талантом. Витрачати 5 років на інститут необов'язково - пройдіть спеціальні курси.

4. Не соромтеся другорядних планів, стажувань та масовок. Досвід-безцінний. У вас є талант, є освіта, але немає того самого досвіду? Уперед! Напишіть до редакції улюбленого журналу, що з радістю пройдете стажування. Повідомте кастинг-агентство, що готові грати в масовці. Стукайте у двері, тому що ці люди не знають про те, що ви мрієте у них працювати. Тож повідомте їм і отримайте бажане. Також ви познайомитеся з впливовими людьми.

5. Ведіть активне соціальне життя. Якщо міф "все через ліжко" давно втратив свою актуальність, то "все по знайомству" - ні. У цьому немає нічого поганого, адже люди запрошують на роботу саме тих, кого знають. У крайньому випадку, про кого чули. Саме тому так важливо заводити знайомства та відвідувати всі заходи, пов'язані з вашою мрією. Спілкуйтесь, підходьте першими, розповідайте про себе. Язик до Києва доведе! І до мрії теж! Якщо не вірите, то почитайте інтерв'ю актрис: часто фігурують історії про те, що нову роль у кіно вона отримала, бо знала хлопця, який знав дівчину, яка терміново шукала когось, схожого за типажем.

6. Вивчайте бажане місце роботи. Порада вкрай проста. Хочете писати для глянцю? Читайте глянець. Бажаєте працювати на радіо?

Слухайте ту станцію, куди мітите на роботу. Вивчайте історію журналу, каналу, FM-станції. Ви навчитеся мислити у тому форматі, в якому мислять майбутні колеги. Оберіть вузький напрямок та не розпиляйтеся. Якщо ви хочете стати журналістом глянцю, запитайте себе, про що ви хочете писати. Формати "Vogue" і "Cosmopolitan" докорінно відрізняються (хоч обидва і відносяться до глянцю), і якщо ви хочете писати як "Дівчина Cosmo" зосередьте свої зусилля саме на цьому журналі, а не всіх.

7. Займіться нетворкінгом у соціальних мережах. Терміново знайдіть усіх провідних, редакторів, режисерів монтажу і навіть візажистів, які працюють там, де ви бажаєте. Пишіть їм коментарі, спробуйте потоваришувати, будьте помітні. Дивіться пункт 5 ще раз. Соціальні мережі сьогодні є потужним інструментом, який може допомогти втілити свої мрії в реальність. І, до речі, не забувайте про те, що люди не вміють читати ваші бажання та думки: ваша сторінка повинна показувати, що ви хочете працювати в телеіндустрії та активно нею цікавитеся.

8. Тренінги, майстер-класи, лекції: відвідуйте обов'язково. Це ще одна можливість отримати корисні знайомства та нові знання. Індустрія розвивається щодня. Не можна один раз вивчитися та бути розумним усе життя.

Ps. Якщо за освітою ви лікар, кухар чи художник - використовуйте це як бонус, а не як тягар, що заважає мрії. Хто може вести колонку про здоров'я краще за лікаря? Чи не кухар зможе зіграти кухарку у серіалі максимально реалістично? І чи не художнику розповідати про мистецтво? Ваші знання - ваша сила. Додайте до цього активне соціальне життя та непохитну віру в себе. Все буде, просто докладіть зусиль.

Не пропусти

ДОПИСИ