Дізнатися вартість

Незважаючи на свій, здавалося б, незначний рівень, зйомка в масовці є досить серйозним процесом. Тому наберіться терпіння, прихопіть їжі та води. Воду вам, звичайно, забезпечать, а ось з їжею - як пощастить. Якщо символічного чаю з печивом або бутерброду вам мало, візьміть провізію із собою. І, звичайно, не плануйте більше жодних справ у день зйомки. Вас можуть затримати на годину, знявши пару дублів, а можуть до ночі, знявши пару десятків дублів заради якості. Часто буває що і головним акторам, і масовці просто доводиться чекати, поки знімальна група підготує майданчик, налаштує апаратуру і світло. У ці моменти, а також у перервах між дублями, ви не повинні гаяти час дарма.

Цей час - ваші золоті хвилини для створення робочих зв'язків. Привітайтеся з режисером, відзначте його хорошу роботу, невимушено поспілкуйтесь з кастинг-директором, подякувавши за можливість наблизитися до світу зйомок, поцікавтеся вільними місцями в інших проектах, і якщо відчуєте, що момент «потрібний», невимушено вручіть своє портфоліо.

Перед зніманнями дізнайтеся максимальну кількість даних про учасників знімальної команди: які вони мають нагороди, над якими фільмами вони працювали раніше. Це дозволить втертися в довіру до таких важливих людей на майданчику, як оператор, стиліст чи режисер, потоваришувати з ними та розширити свої робочі контакти.

Спробуйте порозумітися з іншими акторами з масовки, надаючи перевагу вже «тертим калачам». Вони завжди можуть дати декілька порад та допомогти з роботою в майбутньому. Масові сцени на те і масові, що в них бере участь велика кількість людей і ваше завдання - показати себе, виділитися з натовпу. Адже, будьмо відверті, ви все-таки мрієте «засвітитися». Стояти на голові і виразно читати вірші не потрібно, достатньо сумлінно відіграти свою роль і створити гарний імідж. Якщо у вас дружні стосунки з кастинг-директором та знімальною групою, ви вже показали себе, як відповідальна та працьовита людина, вас рекомендуватимуть та запрошуватимуть в інші проекти.

Створити собі гарний імідж - це означає бути регулярно запрошеним на масовки якісного рівня, наприклад, для реклами, за яку платять набагато більше, ніж за участь у ток-шоу або масовку у фільмах.

Не пропусти

ДОПИСИ