Дізнатися вартість

За дітьми завжди цікаво спостерігати, коли вони в кадрі, вони дуже безпосередні, живі, органічні, справжні. Діти затребувані у фото- та відеопроектах, також дитячі голоси потрібні для озвучення фільмів та мультфільмів. Завжди цікаво дізнатися, як відбувається знімальний процес зсередини, що залишається за кадром, як відбувається підготовка до зйомок. На всі ці запитання і навіть більше відповіли моя подруга фотограф, фотомодель, актриса Юлія Хорунова та її юна, шалено талановита і дуже затребувана актриса та модель Єва Маріела.

З якого віку знімається Єва? Яка була перша роль?

Юлія: З 4 років. Найперша зйомка Єви була для каталогу українського бренду Must Have. Тоді їй дуже сподобалося позувати в гарних сукнях із милим ведмедиком. А перша роль у кіно – роль Зоряни у серіалі "Клан ювелірів".

Єва Маріела: Мені було 5 років, а я грала першокласницю. Це була моя перша роль зі словами.

Як проходить знімальний день Єви?

Юлія: Напередодні ввечері ми збираємо кілька комплектів одягу та взуття для зйомки, щоб у костюмерів був вибір (якщо не передбачені певні вбрання для цих сцен). До призначеного часу під'їжджаємо на місце зйомки, намагаємось приїхати трохи раніше, щоб без метушні підготуватися. Єва дуже товариська, відразу починає знайомитися зі знімальною групою, за півгодини вже з усіма дружить. Тому знімальний процес для неї - свого роду гра в компанії друзів, що приносить їй лише задоволення. Без проблем відіграє кілька дублів, якщо це необхідно, розуміє свої помилки та помилки колег... Надихає, що не нервує з цього приводу. Розуміє, що це, хоч і цікава, і часто весела, але це робота. Після зйомки ми їдемо кудись обідати або вечеряти, і звичайно вона отримує свій Kinder Surprise.

Єва Маріела: Я дуже люблю зніматися, знайомлюсь із акторами, режисерами, операторами, стилістами. Не люблю тільки, коли мені заплітають коси, а я хочу гарну зачіску.

Яка тривалість дитячої знімальної зміни? Чи стикалися з перепрацюваннями? Чи оплачувались вони?

Юлія: Для дітей це 6 годин з годинною перервою на обід. Так, кілька разів були перепрацювання... Якщо незначні, то без додаткової оплати, а якщо годину й більше, то так, оплачувались... непорозумінь у цьому плані ми ніколи не мали.

З якими відомими особистостями доводилося працювати? Які враження?

Юлія: За свою дворічну кар'єру Єві пощастило попрацювати з багатьма справжніми професіоналами – режисерами, акторами, фотографами... Вона здобула безцінний досвід, як акторка та модель. Для мене, як фотографа, найбільш приголомшливою була зйомка Олександра Мордерера для європейського каталогу Olvi's. Єві більше запам'ятовуються зйомки у кіно та рекламах. Вона ще маленька і не розуміє, що працює із зірками, спілкується на рівних, жодних комплексів із цього приводу не відчуває.

Єва Маріела: Хто такі "відомі особи"? Враження від будь-якої зйомки завжди хороші.

Які яскраві проекти, в яких знімалися? Які ролі запам'яталися?

Юлія: Найбільший та значущий проект на сьогоднішній день – 95-серійна авантюрна мелодрама "Співачка", де Єва зіграла головну дитячу роль. Роль Маші запам'ятається назавжди! Це її перша така велика робота у кіно. Чотири місяці зйомок, неймовірних емоцій, нових знайомств, перевтілень, зміни локацій... Таке не забувається.

Єва Маріела: Звичайно в "Співачці", де я грала Машу. Ще у рекламі із собаками породи бігль. У рекламі Епіцентр, коли знімалася вночі і можна було не спати. У "Вітальці", коли розбили тарілку, я порізалася уламком. А ще зйомка у "95-му кварталі", "Холостяк-діти", було смішно і дуже весело.

З якими труднощами стикалися?

Юлія: Поки що особливих труднощів не було. Якщо була якась втома після зйомки, то це скоріше в мене, ніж у Єви. Їй навіть перепрацювання приносять задоволення, вона завжди знаходить із ким поспілкуватися і чим себе зайняти. Найбільше незручностей завдають довгі очікування, тривалі перерви між сценами... Але для Єви це не проблема.

Єва Маріела: Не знаю, з якими труднощами... Мені завжди легко та цікаво на зйомці. Я тепер навіть умію засміятися та заплакати зі сльозами, якщо режисер просить.

Як ви працюєте з Євою, як готуєтеся до зніманнь? Як вчите тексти?

Юлія: Читаю сценарій, потім читаю його Єві, визначаємо, які емоції мають бути у кадрі. Якщо текст невеликий, то вчимо його перед сном, так краще запам'ятовується. Вранці повторюємо, намагаємося програти емоції... Потім ще раз у машині, дорогою на зйомку. Цього зазвичай буває достатньо. Ну а якщо текст великий, або це довгий вірш, або, як одного разу було - арія з опери англійською мовою, яку Єва, яка зовсім не співає 5-річна дитина, повинна була виконати в кадрі, то, звичайно, готуємося серйозніше.

Єва Маріела: Текст вчимо з мамою або бабулею, у мене хороша пам'ять, я швидко все запам'ятовую. І арію вивчила, Саша мені допомогла заспівати (Олександра Епштейн), а Антон записав кілька разів (Антон Циватий), щоб вибрати, де я співаю краще.

Чи хоче Єва стати професійною актрисою у дорослому житті? Як ви, батьки, до цього ставитеся?

Єва Маріела: Дуже хочу! А ще мандрівницею, моделлю, фотографом та перекладачем з іспанської...

Юлія: Поки що ми ставимося до акторства, як до хобі, як до чудового способу розвиватися, вчитися, спілкуватися, отримувати море позитивних емоцій від знімального процесу... Грошовий гонорар - як приємний бонус, ми не маємо мети заробити на дитині. А що буде далі, поки не знаю, Єва активно займається бальними танцями та синхронним плаванням, вивчає мови – це теж приносить їй радість та задоволення... Думаю, вона сама, коли подорослішає, вирішить.

Не пропусти

ДОПИСИ