Дізнатися вартість

Здавалося б, ролі в масовці не головні і за важливістю навряд чи можуть зрівнятися з грою головних акторів, проте уявити собі фільм або телепередачу без масовки зовсім неможливо. Як короля робить оточення, так і масовка є важливою та невід'ємною частиною кінематографу.

Теорія та практика - речі, як показує остання, майже різні. Те, що малює нам уява, лише в деяких моментах перетинається з реальністю, і світ зйомок показує це якнайкраще. Участь у масовці - це перший крок до пізнання зйомок. Вас, як майбутнього професіонала, повинна хвилювати не можливість подивитися на знаменитостей, а можливість побачити, як вони працюють, і знайти для себе декілька ідей; зрозуміти, як влаштований знімальний процес насправді. Опинившись на знімальному майданчику, ви отримаєте доступ до всіх особливостей зйомок, які були недоступні вам по той бік екрану.

Знімання в масовці також підійде тим, хто ще не визначився з метою. Якщо ви хочете зніматися, але не впевнені, чи впораєтеся - вперед на масовку. Витримавши кілька знімальних днів, ви по-новому поглянете на професію актора, розкриєте кілька рис, про які і не здогадувалися. Наприклад, деякі люди під час зйомок відкривають в собі блискучий талант, деякі дізнаються, що у них - страх камери, а для деяких важка та виснажлива робота заради кількох вдалих дублів стає непривабливою.

Участь у масовках різного характеру пристойно розширить ваші знання. Зйомки телепередач і кіно, музичних кліпів та реклами сильно відрізняються, але чим більше у вас досвіду участі у різнопланових проектах, тим більше вас запрошують на зйомки! Для початку створіть своє портфоліо та заповніть анкети на різних спеціалізованих сайтах. Самопрезентація в акторській справі вкрай важлива, а значить портфоліо має містити якісні портретні фотографії без зайвого макіяжу, де добре видно ваш типаж, фото в повний зріст, докладний опис ваших параметрів (зріст, комплекція, розмір, колір волосся, наявність/відсутність тату та пірсингу), умінь та досвіду. Не менш важливим є ваш стиль одягу: якщо ви відносите себе до неформалів, не соромтеся про це написати, щоб не шокувати кастинг директора. Втім, зовнішній вигляд - пункт завжди обумовлений. Колір і вигляд вашого одягу може забезпечити місце в перших рядах масовки або відсунути вас на останній ряд. Якщо ваша персона зацікавить знімальну групу, вам обов'язково розкажуть, як ви маєте виглядати. В основному табу накладається на прозорі, неонові та блискучі речі. Останні дають непотрібні відблиски, неонові відволікають, а прозорі часто не підходять згідно з етикетом. Насамперед, кастинг-директора, який займається підбором масовки, хвилює зовнішній вигляд і типаж, а вже після - акторські дані. Але все ж таки при заповненні анкети варто вказати, що ви можете виконати роль не тільки члена натовпу, але й стати статистом. Незважаючи на те, що для зйомок у масовці акторська освіта не є обов'язковою, для епізодичної ролі доведеться пройти невеликий кастинг та продемонструвати свої вміння. Такі кастинги відбуваються вже серед відібраної масовки. Ролі статистів незначні, але важливі, як будь-які дрібниці. Вас можуть попросити сказати «Передайте за проїзд» у маршрутці або зобразити продавчиню в супермаркеті з характерним “Вам пакетик потрібний?».

Вирушаючи на масовку для телешоу, подивіться декілька його випусків, роздивіться зовнішній вигляд масовки, і які питання ставлять статисти (якщо формат шоу передбачає діалог між ведучим і залом), і підготуйте кілька таких питань. Перед початком зйомок вам розкажуть кілька правил поведінки та опишуть усе те, на що щиро від вас очікують. Правила на різних майданчиках відрізняються: можливо, вам заборонять фотографувати, щоб уникнути витоку інформації та непотрібних керівникам анонсів, можливо, заборонять підходити до головних акторів і, звичайно, нагадають - у жодному разі не дивитися прямо в камеру.

Не пропусти

ДОПИСИ