Дізнатися вартість

Про неї чув кожен, але її ніхто не бачив. Невловима, тонка, ледь відчутна та унікальна. Нею хочуть володіти та насолоджуватися. Харизма - примарна риса успішних людей. Вона допомагає досягати своїх цілей, злітати кар'єрними сходами і підкорювати людські серця. Зараз ми з тобою з'ясуємо, що таке харизма, з чого вона складається і чи можливо її розвинути. Також торкнемося важливості харизми для актора.

Дар небес або здобута навичка?

Уявляєш, давньогрецькою мовою харизма означає «дар від Бога». Харизматичними вважалися богині краси, грації та витонченості, оскільки вони притягували погляди та зачаровували. У християнстві ж харизму вважають благодаттю. Тобто фактично це був дар небес, який діставався лише обраним

Хороша новина! Не обов'язково ставати богинями, щоб опанувати мистецтво харизми. Якщо твоя мета розвинути в собі харизму, досить просто розуміти її складові, плекати ці якості в собі і доводити їх до ідеалу.

Харизматична людина, це яка?

Чим харизматична людина відрізняється від інших? Як вона проявляє себе у суспільстві? Насамперед, варто відзначити, що такою людиною завжди захоплюються. Справді схоже на якусь магію. ЇЇ можна слухати цілодобово, а дивитися на неї роками. Все, що вона каже, не піддається сумнівам, а сприймається як істина! Поряд із харизматичною особистістю вже в повітрі можна ловити нотки впевненості, аромати чарівності та шлейф енергійності. Ці чаклуни завжди в центрі всієї двіжухи, а іноді вони і є сама двіжуха! Особлива якість, властива харизматичним людям, це - впевненість. Впевненість у всьому, а насамперед у собі. У своїх словах, вчинках, думках, ідеях та переконаннях. У таких людей у ​​всіх сферах життя все завжди пучком. Можливо, тому що їм пробачаються всі помилки, а всі досягнення звеличуються більшою мірою. Ти точно зустрічав харизматичних людей у своєму житті. Вони або захоплюють, або сильно дратують. Здається, що всесвіт їм усміхається точно на декілька десятків зубів ширше, ніж тобі. Все це дуже схоже на чарівну пігулку від усіх бід. Давай тоді терміново розбиратися, як нам цю пігулку отримати. Спершу дізнаємося про її складові.

Секретні інгредієнти харизми:

  • Впевненість у собі. Це є основою основ. Важлива, як вода для борщу. Без води, звичайно, також можна, але це вже не борщ.
  • Самодостатність. Вміння не прив'язуватися до людей, їх враження про тебе, а насолоджуватися собою.
  • Емпатія. Це означає серцеве переживання всім живим істотам планети. Це вміння відчувати потреби інших людей, і блискуче знаходити спільну мову.
  • Вміння постояти за себе.
  • Широкий кругозір. Чим більше знаєш про все, тим ти цікавіший для оточуючих.
  • Оптимізм. Це не про рожеві окуляри, а більше про непохитну віру в найкращий результат.
  • Красномовність. Щоб тебе слухали та чули, непогано б навчитися красиво говорити.
  • Кмітливість. Ніхто не любить тугодумів, тож доведеться тримати себе в тонусі.
  • Креатив. Людей вабить все нове та незвичайне. Переконайся, що твої думки та ідеї досить яскраві.

Важливість харизми для актора

Для акторів дуже важливі любов та визнання свого глядача. Цього набагато легше досягти харизматичним особистостям. Вони приковують погляди, зачаровують та захоплюють. Захоплені глядачі – найкраща винагорода для актора. Бездоганні акторські навички це, звичайно, дуже добре, але набагато краще, коли вони існують у симбіозі з харизмою. Це просто хедшот! Тож давай визначимо масштаб наших робіт і погнали!

Як розвинути в собі харизму

З чого почати? По-хорошому було б попрацювати над впевненістю в собі. Завдання далеко не з простих, але для нашої мети це маст хев. Звичайно, прочитавши пару рядків, про те, наскільки класно бути впевненим у собі, впевненішим ти не станеш. Це має бути комплексна робота, що охоплює усі сфери твого життя. Найпростіша порада – це зображати впевнену в собі людину, навіть якщо ти себе таким не почуваєш. З часом ти побачиш, що це не так уже й складно, і зовсім не страшно.

Не менш важливим аспектом є емоційний інтелект. А точніше, розуміння своїх почуттів та самовладання. Якщо в тебе є з цим певні труднощі, варто почати з малого. Протягом дня запитуй себе «що я відчуваю в даний момент?». Можна скористатися шпаргалкою: загугли перелік емоцій, які може відчувати людина та звіряйся. Це допоможе тобі краще розуміти себе, а згодом інших людей. Тут можна й згадати про емпатію. Крута річ для прокачки якості твоєї комунікації. Коли спілкуєшся з кимось, запитуй себе. Які комунікативні потреби зараз виникають у мого співрозмовника?Як я виявляю себе під час розмови? У ролі кого я виступаю у цьому спілкуванні? Ти можеш здивуватися, але навіть з близькими друзями ми часто проявляємо себе як холоднокровні злюки.

Зверни увагу на те, як ти спілкуєшся. За цим необхідно стежити, адже набагато приємніше слухати людину з гарною мовою. А ось тут можна почитати нашу серію блогів про голос та способи його покращити.

Розвивайся! Читай літературу, блоги, дивись пізнавальні канали на ютуб. Адже, зараз ми ніяк не обмежені в ресурсах інформації, і до свого дозвілля можна сміливо вписувати самонавчання. Так ти станеш з кожним днем ​​все цікавішим та цікавішим.

Всі ці кроки – маленькі бустери для розвитку твоєї харизми. Пам'ятай, що ти унікальний. Хай буде з тобою сила віри в себе коханого!

До речі, на наших курсах у ShowMax ми не тільки працюємо над професійними якостями, але також потужно розвиваємо особистісні скіли, які круто сприяють вихованню харизми.

Не пропусти

ДОПИСИ