Дізнатися вартість

Ми вже багато розповідали про те, яким має бути ідеальний телеведучий, як стати телеведучим, і трохи зачепили тему: “Професія – телеведучий”. Але відкритим залишається питання: чи можна бути ведучим у кадрі, а у звичайному житті – бути собою?

Уявімо, ти вперше у студії новин. Відповідальний момент, вмикається камера, суфлер та … вимикаєшся ти! Текст- перед очима, а у горлі клубок, руки тремтять, а серце б'ється десь під лівою ногою. Як так? Адже ще хвилину тому ти був упевнений у собі на всі 100%! Що сталося?

Ключова помилка новачків: не розумітися на темі. Дикція, зовнішній вигляд (це не означає, що потрібно виграти Міс/Містер Світу, але виглядати охайно - обов'язкова умова). Все це дуже важливо. Але важливіше розумітися на тому, про що ти зараз говоритимеш з екранів телебачення.

Навіщо це потрібно? По-перше, ніхто тобі не повірить, якщо ти сам не віриш в те, що говориш. По-друге, уяви собі ситуацію: ламається суфлер, режисер каже у “вухо”, що залишилося 10 секунд до ефіру, у тебе в руках лише кілька листків, які принесли хвилину тому, і ти встиг тільки швиденько продивитися тексти, щоб приблизно вхопити про що там йдеться. І 3 ... 2 ... 1 - ЕФІР! Твої дії? Якщо ти орієнтуєшся в темі, а в листочку побачив “Нацбанк опублікував новий прогноз інфляції”, ти не застигнеш від цих слів. Ти ж орієнтуєшся! І за чашечкою ранкової кави прочитав останні новини національного банку, тому тобі і без суфлера є що розповісти глядачеві. “Але ж у мене є папірці з текстом!”, скажеш ти! Давай будемо відвертими, ніхто тебе не слухатиме, поки ти читаєш з листочку!

Телеведучий – не просто обличчя у кадрі. Він – експерт у тому, про що говорить! Саме тому найчастіше телеведучі працюють у певній ніші. Смішно ж уявити, як ведуча "Орла та Решки" сидить і в студії новин і мовить про політику. Хоча, відверто кажучи, я б на це подивилася)))

Отже, відповідь на найголовніше питання – телеведучий це спосіб життя. Коли камера вимикається, справжній професіонал навіть за столом у бабусі залишиться професіоналом! Лишилося тільки розібратися, чим ти гориш, що тобі подобається і в чому вважаєш себе профі, а ідеально працювати у кадрі ми тебе навчимо!

Не пропусти

ДОПИСИ