Дізнатися вартість

Ви помітили, що ваша дитина вигадує різні голоси для іграшок, вистави або показові шоу для родини чи друзів, наспівує пісні або вдало копіює героїв мультику? Це хороший момент, аби спробувати малечу в акторській майстерності, а саме, дубляжі. Ймовірно, ви ще сумніваєтесь в можливості реалізації такого задуму. У нього є декілька позитивних відправних пунктів:

  • Для того, щоб стати актором дубляжу, дитині не потрібно мати спеціальної освіти;
  • Вхідний бар’єр в дитячий дубляж не високий - від 5 років;
  • Діти легше і швидше за дорослих засвоюють матеріал та віддаються тому, що роблять;
  • Курси дитячого дубляжу допоможуть розвинути дикцію та дитячу емпатію;
  • Це хороший момент, щоб показати малечі, що можна і слід отримувати гроші за те, що подобається робити.

Чи сподобається це моїй дитині?

Багато хто з нас згадує свої дитячі курси або активності, зціпивши зуби. Це могла бути ненависна музична школа, в яку вас відправляли батьки. Або танці, з яких вам хотілося втекти. Або спорт, від якого ви потерпали щодня замість того, щоб ганяти з хлопцями в футбол у дворі.

Щоб зрозуміти, чи вподобає ваша дитина дубляж, пропонуємо вам влаштувати невеличку гру. Запропонуйте малечі розіграти разом уривок з казки або мультику. Для цього оберіть невеличкий шматок твору або мультфільму, відведіть ролі дитині і собі, розіграйте разом сцену, копіюючи емоції, інтонації та подачу. Така коротка гра стане показовою. У разі, якщо малеча “вживеться в роль” і із задоволенням копіюватиме героя, радимо підшукати курси дубляжу або акторської майстерності та розвити цей талант.

Навіщо вчитися?

Діти завжди із захопленням занурюються в те, що їм до вподоби. Тому часто в батьків виникає питання: навіщо ще чомусь вчити дитину, якщо можна самостійно записати демо-ролик та відправити на кастинг? Навчання дасть дитині базові навички в професії дубляжу, які стануть основою подальшого кар’єрного зростання або чіткої, красивої та поставленої вимови. На спеціальних курсах ваша дитина навчиться:

  • чіткій дикції та вимові;
  • добре опановувати інформацію;
  • швидше орієнтуватися в задачах з дубляжу;
  • зможе підтримувати постійний голос персонажа;
  • розвине вокальний діапазон та емоційну виразність;
  • розвине навичку з запам’ятовування;
  • комфортно почуватиметься в студії звукозапису.

Зазвичай ці вміння значно вирізняють дитину від інших претендентів на роль, тому агентства з пошуку акторів-дублерів частіше запрошують на проби малечу з досвідом та вміннями, навіть якщо вони мінімальні.

Як отримати роль?

Для того, щоб потрапити в світ дубляжу, потрібно створити демо-ролик. Це невеличкий уровок аудіозапису, який демонструє роботу та здібності потенційного актора дубляжу. Зазвичай такі ролики створюють після навчання на спеціальних курсах.

Аудіозапис має бути хорошої якості, де гарно і комфортно чути голос, який озвучує. Крім того, він повинен якнайширше відображати емоційну гру актора, тож обирайте уривки, насичені емоціями. Ви можете записати декілька сцен з різним діапазоном емоцій. Це дозволить кастинг-директорам детальніше ознайомитися з потенційним претендентом на роль і відповідно - оцінити здібності вашої дитини.

Для того, щоб всерйоз занятись озвучкою, дитині слід скласти резюме. Пропонуємо батькам робити це разом із дитиною для того, щоб малеча розуміла процес та звикла до профейсійного підходу до роботи.

В резюме має бути коротка інформація про вашу дитину: ім’я, прізвище, вік, контактні дані, а також контактні дані батьків. Крім того, вам потрібно зазначити абсолютно весь досвід, який мала ваша дитина в сфері акторства або дубляжу. Наприклад, шкільні спектаклі або театральні вистави в дитячому садочку. Якщо є посилання або збережені вдалі записи, їх також можна додати. Така деталізація потрібна для того, щоб показати кастинг-директорам, що, по-перше, дитина вже має досвід, а по-друге, прагне опанувати професію дублера.

Скільки платять за дитячий дубляж?

Актори дитячого дубляжу так само отримують гонорари, як і актори в кіно. Суми гонорару можуть варіюватися від тисяч до десятків тисяч гривень в залежності від проекту та його маштабів. Наприклад, регіональний або місцевий проект може обмежитися зовсім маленьким гонораром або взагалі його не мати. Однак, саме такі проекти часто стають майданчиком для подальшого розвитку та наповнення резюме. Загальнонаціональний проект, звісно, буде оплачуваним. Все залежить від рівня компанії, яка створює продукт. Не слід сподіватися на те, що ви одразу заробите мільйони. Зрештою, не рекомендуємо ставити це за основну мету. Все ж дитині має подобатись те, що вона робить. Якщо малеча сприймає дубляж, як захопливу гру, це точно призведе до успіху!

Якщо ваша дитина мріє стати актором дубляжу, немає жодних причин, щоб не дати їй цю можливість. Навіть якщо з першого разу не вийде, згадайте, що дерево не одразу має міцне коріння та широкий стовбур. Допоможіть своїй дитині отримувати задоволення від навчання та кастингів, і тоді роль неодмінно її знайде!

Не пропусти

ДОПИСИ